menymenymenymenymenymenymenymenymenymeny

Tidigare events: 2001 - 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016

English version

 

Filmform med gäster på Klarabiografen
11 november 2007 på Klarabiografen, Stockholm

Marie-Louise Ekman är först ut med att presentera valda pärlor ur Filmforms arkiv
På Filmform har länge funnits en idé om att låta speciellt inbjudna personer göra program utifrån Filmforms befintliga arkiv. Tanken är att låta arkivet filtreras genom dessa olika personers erfarenheter, intressen och reflektioner. Arkiv är till för att användas om och om igen då läsningen inte bara varierar från person till person utan även skiftar över tid. Variationsrikedomen stor när det gäller uttryck, teknik och tematik - här finns svensk experimentfilm och videokonst från 1924 fram till idag.
Programmet är kurerat av Marie-Louise Ekman, konstnär, filmskapare, dramatiker och rektor för Kungliga Konsthögskolan.

Program:
Elisabeth av Lars Arrhenius
Bagman av Lola Möller och Andrew Hibbert
Sound Cut av Peter Geschwind
Köket av Carin Ellberg och Katarina Lindgren Cavallin
Puss, Rådbråka, Tones & bones falls in love, ? och Hela alltet av Tilda Lovell
Alzheimeria / Slumber past Zenith av Axel Petersén
Kärlek, solsken och sång av Catti Brandelius

Datum/tid: 11 november kl 15.00-16.30
Åldersgräns: 15 år
Entré: 30 kr
Plats: Klarabiografen i Kulturhuset, Stockholm
Biljetter kan köpas på Kulturhusets hemsida eller över disk vån 0.

Filmform presenterar Naturfilmer
30 september 2007 på Cinemateket i Stockholm

What about Nature? Vad är det som händer egentligen? Vad håller vi på med, vi människor? Håller vårt egocentrerade och själviska utnyttjande av naturen på att få sitt straff nu? Har världen vi lever i och är beroende av fått nog? Ger den igen efter alla år av missbruk? I Filmforms första naturprogram är människan i fokus på gott och ont. Hur man gör av trion Heilborn, Nilsson och Kim Hiorthøy driver kanske det hela till sin spets. De lämnar många frågor kvar till oss om människan är riktigt klok eller inte. Är allt en lek och varför görs denna film överhuvudtaget? Timo Menke och Nils Agdlers "Flykten från fälten" visar en mer allvarlig sida. Filmen handlar om de personer som drabbats av elöverkänslighet och som måste fly staden för att leva så naturnära som möjligt. Jägaren och Hunden är huvudpersoner i Henry Coombes vansinniga "Laddy and the Lady" och i den avslutande "Scream" av High Heel Sisters får vi höra ett frustrationsvrål från toppen av ett fjäll.

Visningar: Sön 30 september på Biografen Sture kl 16.30
Datum/tid: Söndag 30 september, kl 16.30
Plats: Biografen Sture, Birger Jarlsgatan 41, Stockholm
Biljetter kan köpas direkt i kassan på Sture.
Gratis biobiljett om du blir medlem samma kväll.

Filmform presenterar nya videoverk på Cinemateket i Göteborg
13 september 2007 på Cinemateket, Göteborg

Filmform blev inbjudna till Oberhausen Filmfestival den 3-7 maj 2007 för att visa ny svensk videokonst. Visningen ingick i en större programserie tillsammans med några av världens främsta distributörer av videokonst och experimentell film; (Montevideo, Videobrasil, Vtape, Hong Kong Arts Centre, Arsenal Experimental, AV-arkki, Argos, Heure Exquise!, Electronic Arts Intermix, Sixpack och LUX). Filmform och Cinemateket i Göteborg tar tillfället i akt och visar programmet i repris den 13 september på Bio Capitol. Vi får se videos av Catti Brandelius, Mette Hansen, Dan Lageryd, Klara Lidén, Petra Lindholm och Lars Åkerlund, Cecilia Lundqvist, Joanna Rytel och Alban Muja, Lars Siltberg, Johan Svensson, The Knife, Daniel Westlund och Christine Ödlund.

Visningar: Torsdag den 13 september 2007 på Bio Capitol kl. 19.00
Datum/tid: Torsdag den 13 september 2007, kl 19.00
Plats: Bio Capitol, Göteborg
Biljetter kan köpas direkt i kassan på Capitol.
Gratis biobiljett om du blir medlem samma kväll.

Filmform presenterar nya videoverk på Cinemateket och i Oberhausen
1 april 2007 på Cinemateket, Stockholm

Filmform har blivit inbjuden till Oberhausen Filmfestival den 3-7 maj 2007 för att visa ny svensk videokonst. Visningarna sker tillsammans med några av världens främsta distributörer av videokonst och experimentell film; (Montevideo, Videobrasil, Vtape, Hong Kong Arts Centre, Arsenal Experimental, AV-arkki, Argos, Heure Exquise!, Electronic Arts Intermix, Sixpack och LUX). Filmform och Cinemateket i Stockholm tar tillfället i akt och visar programmet på Sturebiografen i Stockholm den 1 april. Vi får se videos av Catti Brandelius, Mette Hansen, Dan Lageryd, Klara Lidén, Petra Lindholm och Lars Åkerlund, Cecilia Lundqvist, Joanna Rytel och Alban Muja, Lars Siltberg, Johan Svensson, The Knife, Daniel Westlund och Christine Ödlund.

Visningar: Söndag den 1 april på Sturebiografen i Stockholm den kl. 16.40 Söndag den 6 maj på Oberhausen Filmfestival kl. 14.30
Datum/tid: Söndag 1 april, kl 16.40
Plats: Sturebiografen, Stockholm
Biljetter kan köpas direkt i kassan på Sture.
Gratis biobiljett om du blir medlem samma kväll.
Filmform visar även ett annat program på Cinemateket i Malmö den 31 mars på biograf Spegeln kl 16.00. Info: www.sfi.se/cinemateket (Cinemateket / Malmö).